Giriş Yap
Sosyal Hesaplarınız ile Giriş Yapabilirsiniz

Ateş Başlatıcı Magnezyum Çubuğu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

28-04-2018 17:35
Ateş Başlatıcı Magnezyum Çubuğu Nedir ve Nasıl Kullanılır?
 -Neden Magnezyum Çubuğu?

Günlük yaşantımızda çakmak ve kibriti ateş başlatıcı olarak kullanırken bu yöntemleri doğada veya kampta kullanmak her zaman güvenli olmayabilir. Doğanın bize sunacaklarını kestirmek zor olabiliyor. Yağmur, rüzgar veya karlı havalarda mekanizmalı aletlere güvenmektense her koşulda ateş yakacağımız magnezyum çubukları işimizi görecektir.
Ateş Başlatıcı Magnezyum Çubuğu Nasıl Kullanılır
 
-Magnezyum Çubuğu Nasıl Kullanır?

1) Doğada çevrenizden toplayacağınız kurumuş çam ağacı dalları, reçineli ağaçlar, küçük ve ince taneli kuru yanıcı bitki lifleri, kuş tüyleri, ufalanmış yanıcı yapraklar veya bıçağınızla küçük taneler haline (talaş haline) getirdiğiniz çıra tozlarını bir araya top halinde toplayınız.
2) Magnezyum çubuğunuza fazla bastırmadan keskin kenarlı çelik yardımıyla veya en kolayı bıçağınızın sırt kısmıyla ağaç topunuzun üzerine magnezyum tozları serpiştirmelisiniz. Bu yanıcı kısım ateşin parlaması için tetikleyici olacaktır.
3) Ateş başlatıcı magnezyum çubuğunuzu top halindeki ağaç parçalarının merkezine yatay yerleştirin, bıçağınızın sırt kısmını da çubuğun üst kısmına sert bir şekilde bastırarak dayatıp ateş kıvılcımlarının top merkezine düşecek şekilde çubuğu yukarı doğru çekiniz.
4) Bu aşamadan sonra tutuşan taneleri daha kalın ince dal taneleri ile destekleyip gerektiğinde üfleyerek ateşimizin harlanmasını sağlamalıyız.
 
Anlattıklarımızı aşağıdaki videodan da ayrıntılı inceleyebilirsiniz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.